A Diák-Meló Miskolc Iskolaszövetkezet honlapja
Meló van!!! MunkaerőKölcsönző
cccccvv
cccccvv

Munkaidő beosztás:


Munkádat naponta a munkaidő-beosztás alapján kell elvégezned, amelyet munkáltatód (illetve a munkáltatói jogokkal felruházott személy, vagy a közvetlen munkahelyi vezető) készít el a kollektív szerződés szabályai szerint, ennek hiányában az általa meghatározott munkarend alapján.

A munkarendről legelőször a munkaszerződés megkötésekor kell Tájékoztatást kapnod.
A munkaidő-beosztást telefonon, vagy írásban üzenetként, vagy a munkáltatónál helyben szokásos módon közölni kell!

Ha munkáltatód nem közli az előirt időpontban a munkaidő-beosztást, az utolsó időszak munkaidő-beosztása érvényes.

A munkaidő-beosztásnál az alábbiakra kell tekintettel lenni:

A munkavállaló napi munkaideje a 12 órát, heti munkaideje a 48 órát nem haladhatja meg, beszámítva a rendkívüli munkavégzés idejét is!

Munkaidő-keret alkalmazásánál a heti munkaidő mértékét (48 óra) a munkaidő-keret átlagában kell figyelembe venni. A napi 12 óra nem léphető túl!
Egyenlőtlen munkaidő-beosztásnál (ha munkanapokon a munkaidő nem azonos mértékű) a napi munkaidő nem lehet 4 óránál kevesebb és 12 óránál több!

Egyenlőtlen munkaidő-beosztást csak munkaidő-keret esetében lehet alkalmazni.

Osztott munkaidőt csak kollektív szerződésben, illetve a felek megállapodása alapján lehet előírni!
Készenléti jelegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók esetében a napi munkaidő a 24 órát, a heti munkaidő a 72 órát nem haladhatja meg. Egészségkárosító kockázatnak kitett munkavállalók napi munkaideje az éjszakai munkavégzés során nem haladhatja meg a 8 órát!

Ha elmúltál 18. éves és rendszeresen végzel éjszakai munkát, a Munka Törvénykönyve előírja, hogy egészségügyi alkalmasságodat rendszeres orvosi vizsgálattal kell ellenőrizni, és ha kiderül, hogy az éjszakai munkavégzés veszélyezteti az egészségi állapotodat vagy esetleges megbetegedésed az éjszakai munkavégzéssel áll összefüggésben, csak nappali munkát végezhetsz, munkáltatód köteles ennek megfelelően Téged munkára beosztani!

Honnan hallottál rólunk?

Kérjük válaszd ki a listából!

Milyen típusú munkát keresel?

Kérjük válaszd ki a listából!

Bérkalkulátor
Ft
Ft
Ft
Ft
486x60 banner